03 декември | ажурирано
728 x 90

Амбасада на САД: Груевски ја бараше средбата со Бајден

  • 19:14, 11 јануари
Ambasada_SHBA_Shkup

Амбасадата на САД прати одговор на прашањето на ТВ Алсат на чие барање биле средбите во Вашингтон. Во одговорот пишува дека „Владата на Република Македонија барала премиерот Груевски денеска да се сретне со потпретседателот на САД, Џо Бајден за да разговараат за спроведувањето на договорот од Пржино, за безбедносни како и за останати прашања од заеднички интерес“.