​Informacionet e gabuara që çuan në bombardimin e San Marinos


Gjatë Luftës së Dytë Botërore, më 26 qershor 1944, San Marino që në atë kohë ishte pozicionuar si shtet neutral, u bombardua gabimisht nga Forcat Ajrore Mbretërore të Britanisë së Madhe.

Deri te kjo ngjarje erdhi për shkak të informacioneve të gabuara që siguruan forcat aleate në atë kohë.

Sipas informacioneve, San Marino ishte pushtuar nga forcat gjermane dhe ishte duke u përdorur për të grumbulluar ushqime dhe municione.

Kjo bëri që të ndërmarrin misionin e bombardimit i cili mori jetën e 35 civilëve.

LEXO EDHE:

Back to top button