​Koronavirusi përhapet edhe përmes sistemit të tretjes?


Koronavirusi i ri mund të transmetohet nga një person te tjetri përmes sistemit të tretjes, kanë thënë shkencëtarët në Spitalin Renminbi në Universitetin Wuhan dhe Institutin e Virologjisë.

Sipas mediave kineze, ata erdhën në këtë provë pasi ekzaminuan rektumin dhe stolin e pacientëve.

Pacientët e infektuar nga koronavirusi raportohet se vuanin vetëm nga diarreja dhe jo nga simptomat klasike siç janë ethet.

Diarreja thuhet se e bën rrugën më të mundshme të transmetimit fekal-oral, veçanërisht nëse nuk ka një infrastrukturë të përshtatshme sanitare dhe zakone të vendosura higjiene siç është larja e plotë e duarve.

LEXO EDHE:

Back to top button