​Kur pastroni banjën tuaj gjatë një epidemie, mbani në mend këto tri gjëra


Këto rregulla duhet të ndiqen në përgjithësi, por gjatë koronavirusit në veçanti.

Për shumicën e njerëzve këto ditë, qëllimi është të mbrojnë të dashurit e tyre dhe veten e tyre.

Ekspertët theksojnë gjatë gjithë rëndësinë e higjienës, pastrimi i rregullt i shtëpisë dhe dezinfektimi.

Një nga vendet që duhet të jetë në qendër të vëmendjes në këtë rast është banja.

Janë tre gjëra për t’u kujdesur:

1. Pastroni të gjitha sipërfaqet rregullisht duke përfshirë tualetin, dush / banjë dhe lavaman

Të gjitha sipërfaqet e disponueshme në banjë duhet të pastrohen me larës dhe më pas të dezinfektohen. Kur pastroni, përdorni doreza mbrojtëse dhe pas pastrimit hidhni mbeturinat në koshin e plehrave sa më shpejt që të jetë e mundur.

2. Mbani furçat e dhëmbëve të ndara

Sigurohuni që furçat tuaja të mos jenë shumë afër njëra-tjetrës nëse ka më shumë njerëz në shtëpi, pasi ky artikull shpesh mbart më shumë baktere dhe viruse.

3. Lani peshqirët rregullisht dhe mos i ndani me një person të sëmurë

Këshillohet të thahen duart duke përdorur peshqir letre të disponueshëm. Sidoqoftë, nëse përdorni peshqir klasik, është e rëndësishme t’i lani rregullisht në temperatura të larta dhe t’i ndryshoni sa më shpesh.

LEXO EDHE:

Back to top button