10 gjërat që çiftet e lumtura nuk i bëjnë kurrë

10 gjërat që çiftet e lumtura nuk i bëjnë kurrë

Ne mund të mësojmë një ose dy gjëra se si të mbajmë një marrëdhënie dashurie nga çifte të lumtura që kanë qenë në marrëdhënie/martesa afatgjata.

Ka ndër të tjera disa gjëra dhe zakone që çiftet e lumtura shmangin. Ne kemi përzgjedhur dhjetë prej tyre që do të ishte mirë t’i shmangni nëse dëshironi që lidhja apo martesa juaj të zgjasë.

1. Çiftet e lumtura nuk i shmangen bisedave të vështira

Pavarësisht se sa në mënyrë perfekte punojnë së bashku, nuk ka një çift që nuk do të ketë mosmarrëveshje në një moment.

Mosmarrëveshjet janë të pashmangshme në marrëdhënie dhe në vend që t’i fshijnë ndjenjat nën qilim, çiftet e lumtur flasin hapur dhe sinqerisht për tema të ndjeshme. Nëse nuk zgjidhni disa çështje dhe dilema të rëndësishme në marrëdhënie, mund të ndodhin pakënaqësi dhe ndarje.

2. Çiftet e lumtura nuk ndjekin rezultatin

Çiftet e lumtura nuk sillen si kontabilistë, duke llogaritur veprat e mira dhe të këqija të njëri-tjetrit. Në një marrëdhënie të shëndetshme dhe të lumtur, të dyja palët bëjnë gjëra me dashuri për gjysmën tjetër pa pritur asgjë në këmbim.

Nëse gjërat ndodhin që të dalin pak nga ekuilibri, ata do të flasin për këtë me një ton respektues dhe jo akuzues.

3. Çiftet e lumtura nuk mbajnë mëri

Në çiftet e palumtur, zhgënjimet dhe zhgënjimet krijojnë distancë me kalimin e kohës. Nga ana tjetër, në çiftet e lumtur të dyja palët janë të vetëdijshme për faktin se asnjëra prej tyre nuk është perfekte dhe janë të gatshme të kërkojnë falje, të pranojnë faljen dhe të vazhdojnë.

4. Çiftet e lumtura nuk ofendojnë njëri-tjetrin

Edhe kur debati është në kulmin e tij, çiftet e lumtur përpiqen të shmangin komunikimin në të cilin do të ofendojnë njëri-tjetrin sepse janë të vetëdijshëm se sa kundërproduktive është dhe sa e thellon negativitetin dhe zemërimin.

Shumë çifte e quajnë njëri-tjetrin idiotë, humbës, bastardë gjatë debateve… Megjithatë, njerëzit në marrëdhënie të lumtura, të cilët gjithashtu përjetojnë zemërim, zhgënjim dhe zhgënjim në lidhje, përpiqen të mbajnë gjithmonë një qëndrim respektues ndaj partnerit.

5. Çiftet e lumtura nuk nuhasin

 

Një nga themelet e një marrëdhënieje të shëndetshme dhe të lumtur është besimi. Kjo është arsyeja pse ideja për të gërmuar mesazhet apo e-mailet e palës tjetër është e papranueshme për çiftet e lumtura. Ata nuk kanë ndjenjën se dikush po u fsheh diçka.

6. Çiftet e lumtura nuk gënjejnë njëri-tjetrin

Çiftet në marrëdhënie të shëndetshme dhe të lumtura janë të hapura me njëri-tjetrin. Nuk ka gënjeshtra dhe asnjë lëshim me to.

Mbajtja e një gënjeshtre e bën më të vështirë ruajtjen e një marrëdhënieje dhe harxhon shumë energji, dhe nëse e vërteta del në shesh, mund të jetë e vështirë të rindërtohet besimi. Njerëzit në marrëdhënie të shëndetshme e duan njëri-tjetrin për atë që janë dhe mbështesin ndershmërinë, pavarësisht nga dëmi i mundshëm që mund të shkaktojë.

7. Çiftet e lumtura nuk e trajtojnë kurrë palën tjetër si kundërshtar

Çifteve të lumtura u kujtohet rregullisht se janë në të njëjtin ekip. Ata shmangin shikimin e situatave në një mënyrë që dikush është fitues dhe dikush humbës. Sepse, është e thjeshtë, kur nuk e trajtoni partnerin si armik, marrëdhënia juaj do të jetë shumë më e lumtur.

Kur situatat e kërkojnë, çiftet e lumtur flasin, vijnë në kompromise dhe zgjedhin zgjidhjet më të mira për të dyja palët.

8. Çiftet e lumtura nuk e marrin njëri-tjetrin si të mirëqenë

Në marrëdhëniet e gjata, mund të ndodhë lehtësisht që të ndalojmë së provuari për shkak të ndjenjës së rehatisë dhe stabilitetit. Disa çifte përfundimisht vendosin lidhjen e tyre në autopilot, por jo ato me të vërtetë të lumtur. Ata japin gjithçka në çdo kohë dhe e ushqejnë lidhjen pavarësisht nëse zgjat një vit, pesë vjet apo 15 vjet.

9. Çiftet e lumtura nuk bëjnë thashetheme për njëri-tjetrin

Çiftet e lumtura kanë kurrizin e njëri-tjetrit në vend që të bëjnë thashetheme pas shpine. Është krejtësisht normale dhe madje e shëndetshme që ndonjëherë të ankoheni te miqtë tuaj për mosmarrëveshjet që keni me partnerin, por çiftet e lumtur nuk do të lejojnë që e gjithë situata të kthehet në thashetheme.

Nëse jeni të frustruar me disa gjëra, në vend që të përgojoni partnerin, bisedoni me të dhe së bashku dilni në rrënjë të problemit. Do të jeni më të lumtur, do të shmangni thashethemet e panevojshme dhe marrëdhëniet me miqtë do të jenë më pak të tensionuara.

10. Çiftet e lumtura nuk i lënë pas dore momentet intime

Në botën e ngarkuar që jetojmë, është shumë e vështirë të ndash dhe të organizosh kohë për intimitet, veçanërisht nëse ka fëmijë të përfshirë. Por neglizhimi i aspektit seksual të një marrëdhënieje nuk është aspak i mirë për një marrëdhënie apo martesë.

Shtyrja e intimitetit mund të çojë në tjetërsim mes partnerëve, prandaj çiftet në marrëdhënie cilësore jo gjithmonë presin “momentin e duhur”, por e krijojnë vetë./kp/

LEXO EDHE:

Back to top button