7 shpërthimet më të fuqishme bërthamore të kapur në kamera

Që nga fillimi i epokës bërthamore, disa vende kanë kryer teste bërthamore. Deri më tani, përveç bombave atomike të hedhura në Hiroshima dhe Nagasaki gjatë Luftës së Dytë Botërore, armët bërthamore janë përdorur vetëm në prova.

Kjo video analizon se si shpërthimet nëntokësore ndikojnë në hapësirën e afërt, e cila provë atomike ishte aq e fuqishme sa u mbiquajt Hiroshima e Dytë dhe më e rëndësishmja, cilat prova bërthamore rezultuan tepër shkatërruese edhe për vetë ushtritë që i kryen ato.

LEXO EDHE:

Back to top button