A do të përdorë Rusia armë bërthamore? Ministria e Jashtme: Është një luftë që nuk fitohet

A do të përdorë Rusia armë bërthamore? Ministria e Jashtme: Është një luftë që nuk fitohet

Rusia ka deklaruar se është plotësisht e përkushtuar për të parandaluar luftën bërthamore, duke deklaruar se shmangia e konfliktit midis fuqive bërthamore të botës është prioriteti i saj i parë.

“Ne riafirmojmë plotësisht angazhimin tonë ndaj deklaratës së përbashkët të udhëheqësve të pesë shteteve me armë bërthamore për parandalimin e luftës bërthamore dhe shmangien e një gare armatimesh nga 3 janari 2022”, tha Ministria e Jashtme ruse në një deklaratë.

Në deklaratën e përbashkët Rusia, Shtetet e Bashkuara, Kina, Mbretëria e Bashkuar dhe Franca thuhej se ata ranë dakord një luftë bërthamore nuk mund të fitohet.

LEXO EDHE:

Back to top button