A ju duhen vërtetë para për të qenë të lumtur…?

Përkufizimi i lumturisë së vërtetë ndryshon nga personi në person.

Thuhet se paratë nuk mund të blejnë lumturinë. Dhe shumica e njerëzve përpiqen të jetojnë dhe të krijojnë një jetë të lumtur për veten e tyre, por nga ana tjetër, ata me të ardhura të ulëta mund të përjetojnë më shumë stres.

Lidhja midis parasë dhe lumturisë nuk është vetëm një ndjenjë ose perceptim: Ekziston një shkencë pas fenomenit.

“Nga perspektiva e neuroshkencës, mungesa e parave dhe burimeve i sinjalizon trurit tonë se ekziston një kërcënim për mbijetesën tonë,” tha Renetta Weaver, doktoreshë e metafizikës dhe punonjëse sociale e licencuar klinike.

Në fakt, varfëria mund të ndikojë në funksionin njohës të një personi, duke ndryshuar mënyrën se si ata mendojnë dhe duke ulur performancën në kujtesën verbale dhe shpejtësinë e përpunimit, sipas këtij artikulli nga Science.

Pra, a mund të blejë paraja lumturinë?

Ndonjëherë; nuk mund të ketë kurrë një përgjigje të qëndrueshme. Ndërsa lumturia mund të rritet ose të bjerë me nivelet e të ardhurave, ndjenja e vërtetë e mirëqenies emocionale e një personi do të varet përfundimisht nga rrethanat e jetës, vlerat dhe nevojat personale.

LEXO EDHE:

Back to top button