Alienët midis nesh! Imagjinoni bashkë jetesën!

Vitet e fundit, ushtria amerikane ka vërejtur një rritje në ato që i quan “fenomene ajrore të pashpjegueshme”. Ne të tjerët mund t’i njohim me emrin e tyre më të zakonshëm – objekte të paidentifikuara fluturuese – dhe të gjithë duhet të përpiqemi, siç po bën Marina, për t’i marrë këto raporte më seriozisht.

- Advertisements -

Ndonjëherë, sipas Washington Post, pilotët ushtarakë të trajnuar mirë “vëzhgonin objekte të vogla sferike që fluturonin në formacion. Të tjerët thonë se kanë parë automjete të bardha, në formë Tic Tac. Përveç dronëve, të gjithë motorët mbështeten në djegien e karburantit për të gjeneruar energji, por këto automjete të gjitha nuk kishin këso gjërash, pa erë dhe pa shkarkime “. Ato gjithashtu duket se tejkalojnë të gjitha avionët e njohur me shpejtësi dhe janë përshkruar nga një ish-ndihmës sekretar i mbrojtjes si mishërimi i një “teknologjie vërtet radikale”.

Ndërkohë, Avi Loeb, kryetari i departamentit të astronomisë së Harvardit, kohët e fundit sugjeroi që një objekt kalues ​​në hapësirë, i quajtur Oumuamua, mund të jetë një dritë nga një civilizim i përparuar i huaj, siç dëshmohet nga lëvizjet e tij dukshëm të çuditshme.

Ju gjithashtu mund të pyesni se cilat fenomene jo-aliene mund të japin llogari për këto vëzhgime të çuditshme. A nuk do të ishte interesante, për shembull, nëse një fuqi e huaj po gjurmonte misionet tona ushtarake me një armë të re sekrete? Apo nëse raportet e dëshmitarëve okularë të anëtarëve tanë të shërbimit ishin kaq të pasigurtë dhe në mënyra kaq sistematike?

Por le të bëjmë fillimisht pak prapa dhe të shohim pse mundësia e vizitave të huaja është më shumë se e vogël.

Ekziston një dilemë e mirënjohur e njohur si paradoksi i Fermit dhe pyet pse nuk kemi parë prova të vizitave apo komunikimeve të të huajve deri më sot. Mbi të gjitha, shkencëtarët po identifikojnë planetë më potencialisht mbështetës të jetës gjatë gjithë kohës, dhe numri i planetëve të tillë në galaktikën tonë ka të ngjarë të jetë shumë i madh. Edhe nëse shansi i jetës inteligjente në ndonjë planet të vetëm është i vogël, është e arsyeshme të mendosh të paktën disa nga këto vende kanë evoluar civilizime të sofistikuara teknologjikisht, të afta të na dërgojnë mesazhe.

Një civilizim i huaj nuk ka pse të dërgojë njerëzit e tij. Mund të ndërtojë disa sonda të vetë-replikimit të von Neumann, siç quhen, që mbartin inteligjencë artificiale dhe të mundësuar nga energjia diellore ose bërthamore. Në një moment ju do të prisnit që sonda të tilla të lahen në brigjet tona ose të na transmetojnë mesazhe.

Ju mund të debatoni për numrat aktualë, por vetëm në bazë të teorisë së pastër, shansi i kontakteve të huaja të një lloji nuk është aq i vogël. Pra, nga ana po, në emër të nocionit që diçka me të vërtetë e çuditshme po ndodh këtu, ne kemi edhe dëshmi pilot dhe teori të pastër.

LEXO EDHE:

Back to top button