Australia vendos sanksione të reja ndaj Rusisë

Australia vendos sanksione të reja ndaj Rusisë

Rusia është shënjestër e sanksioneve nga e gjithë bota, që në fillimin e luftës me Ukrainën. Sot Australia ka konfirmuar sanksione të tjera ndaj Rusisë që kanë të bëjnë me 14 ndërmarrje shtetërore ruse, të cilat kanë rëndësi ekonomike dhe strategjike për Rusinë.

Ministrja e Jashtme e Australisë Marise Payne, tha ditën e sotme de raundi i fundit i sanksioneve synon kompanitë e transportit Sevmash dhe United Shipbuilding Corporation. Sanksionet synojnë gjithashtu prodhuesin e komponentëve elektronikë Ruselectronics, i cili prodhon afërsisht 80% të të gjithë komponentëve elektronikë rusë, dhe Hekurudhat Ruse, një nga kontribuesit më të mëdhenj të vetëm në ekonominë e Rusisë.

“Synimi ynë i ndërmarrjeve shtetërore ruse në koordinim me partnerët kryesorë minon kapacitetin e tyre për të nxitur ekonominë ruse. Duke parandaluar marrëdhëniet me këto burime të rëndësishme të të ardhurave për qeverinë ruse, ne po rrisim presionin ndaj Rusisë dhe po zvogëlojmë aftësinë e saj për të vazhduar financimin e luftës së Vladimir Putinit”, tha Payne.

Australia është një nga një sërë vendesh, përfshirë SHBA-në, që kanë vendosur vazhdimisht sanksione ndaj Rusisë që nga fillimi i pushtimit të Ukrainës.

LEXO EDHE:

Back to top button