Bill Gates na mëson se si të jetojmë me 2$ në ditë!

Një nga njerëzit më të pasur në planet, Bill Gates, i cili është gjithashtu një nga filantropët kryesorë në botë, ka shpenzuar shumë kohë duke punuar dhe ndihmuar të varfërit në Afrikë, kështu që ai e di mënyrën më të zgjuar për të jetuar me vetëm dy dollarë.

Në një tekst që ka publikuar në faqen e tij, Gates ka ofruar disa “mashtrime” me ndihmën e të cilave mund të jetosh vetëm me dy dollarë në ditë. – Kështu do të bëja – rris pula – tha Gates dhe më pas shpjegoi vendimin e tij. Para së gjithash, ato janë të lehta dhe të lira për t’u kujdesur, shpjegon Gates, dhe ato mund të ndihmojnë edhe shëndetin e fëmijëve, sepse janë një burim i paçmuar ushqimi.

-Le të supozojmë se një fermer fillon me 5 pula. Një nga fqinjët ka një gjel që mund të ndihmojë në marrjen e vezëve nga pulat. Pas tre muajsh, fermeri mund të ketë deri në 40 zogj.

Dhe së fundi, çmimi i shitjes prej pesë dollarësh për pulë, që është tipik për Afrikën, mund të çojë në fitime mbi 1000 dollarë në vit – shpjegon Gates.

LEXO EDHE:

Back to top button