Boeing po pushon nga puna rreth 2000 punonjës

Gjiganti amerikan i hapësirës ajrore Boeing ka konfirmuar se do të shkurtojë rreth 2000 vende pune në financa dhe burime njerëzore këtë vit përmes një kombinimi të pushimeve nga puna dhe një programi për të inkurajuar punëtorët të bëjnë ndryshime në punë.

Në vitin 2022, Boeing njoftoi se do të pushojë nga puna rreth 150 punëtorë në departamentin e financave për të përmirësuar strukturën e korporatës dhe për të fokusuar më shumë burime në prodhim dhe zhvillimin e produktit.

Në janar, ata njoftuan se do të punësojnë 10,000 punëtorë deri në fund të këtij viti, pasuar nga 15,000 punonjës në vitin 2022, por gjithashtu do të eliminojnë disa vende pune në departamentin e mbështetjes së klientëve. Kompania konfirmoi raportin e Seattle Times, duke raportuar se pret të “shkurojë rreth 2,000 vende pune këtë vit, kryesisht në financa dhe burime njerëzore, përmes një kombinimi të pushimeve nga puna dhe shkëputjes së motivuar”.

Ata gjithashtu konfirmuan se afërsisht një e treta e këtyre vendeve të punës do t’i jepen Shërbimeve Konsulente Tata të Indisë, duke shtuar se ata po vazhdojnë procesin e “thjeshtimit të strukturës së korporatës”.

LEXO EDHE:

Back to top button