Borell: Po bëjmë përpjekje për një të ardhme të përbashkët

Borell: Po bëjmë përpjekje për një të ardhme të përbashkët

Përfaqësuesi i Lartë i BE-së për Politikë të Jashtme dhe Siguri Josep Borell deklaroi sot në Shkup se Bashkimi Evropian do të mbështes dhe do t’i qëndroj afër Republikës së Maqedonisë së Veriut në rrugën e saj drejtë Bashkimit Evropian.

“Mesazhi që doli nga ky takim është i qartë, e ardhmja e Maqedonisë së Veriut dhe qytetarëve të saj është brenda BE-së. Do të sigurojmë 9 milion euro si mbështetje për forcat e armatosura të ARM-së. BE-ja do të qëndroj me ju, do t’ju mbështes edhe në këto kohë të vështira, do t’i ndihmojmë qeverisë që të siguroj subvencione për faturat e rrymës së qytetarëve. Po bëjmë përpjekje që të sigurojmë një të ardhme të përbashkët”, tha Borell.

LEXO EDHE:

Back to top button