Bozhinovska: Mungojnë mekanizmat parandalues ndaj dhunës seksuale

Bozhinovska: Mungojnë mekanizmat parandalues ndaj dhunës seksuale

Dhuna seksuale ndodh në shumë vende ku mungojnë mekanizmat parandalues, tha Elizabeta Bozhinovska në paraqitjen e saj të mbrëmjes në Programin 200, në Alsat.
“Normat patriarkale inkurajojnë këtë lloj dhune që u ndodh vajzave dhe grave, por institucionet heshtin për të reaguar, në mënyrë që ta inkurajojnë atë më shumë”, thotë Elizabeta Bozhinovska, drejtoreshë e programit në organizatën Hera.
Ajo shtoi se nëse duam të mendojmë në aspektin afatgjatë, çelësi është parandalimi./Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button