Çfarë ndodh kur hidhni një bisht cigareje në kanalizim?

Shumë duhanpirës shpesh hedhin cigare në kanalet e rrugëve me parimin “nuk e shoh, nuk ekziston”, por ata mund të mos e kuptojnë se deponi të tilla janë po aq të rrezikshme për mjedisin sikur ta kishin hedhur cigaren direkt. në natyrë.

Është gjithashtu një keqkuptim i zakonshëm që bishtat e cigareve janë bërë kryesisht prej letre ose pambuku dhe si rezultat nuk janë aq të dëmshme për mjedisin. Që në vitin 2030, në dete mund të ketë më shumë cigare sesa peshk.

Sipas të dhënave nga Instituti Kombëtar Slloven i Shëndetit Publik (NIJZ) nga viti 2019, 17,4% e popullsisë së Sllovenisë mbi moshën 15 vjeç e përkufizojnë veten si duhanpirës të rregullt, ndërsa 5,8% e popullsisë thonë se pinë duhan herë pas here. Rezultatet e hulumtimit të kryer nga organizata joqeveritare Ekolozi bez granica tregojnë se një përqindje më e madhe e këtyre duhanpirësve e hedhin cigaren në natyrë sesa në tavëll apo mbeturina.

LEXO EDHE:

Back to top button