Disa gjëra i bëjmë dhe nuk jemi të vetëdijshëm se si ato ndikojnë vërtet tek ne…

Disa gjëra i bëjmë dhe nuk jemi të vetëdijshëm se si ato ndikojnë vërtet tek ne...

Mungesa e dëshirës për seks dhe ulja e dëshirës seksuale mund të jenë një problem serioz në një lidhje apo martesë, veçanërisht nëse është konstante. Ndonjëherë shkaqet mund të jenë të padëmshme dhe kalimtare, dhe ndonjëherë është diçka që është zakon dhe krijon një problem afatgjatë.

Cili është gabimi që ul libidon?
A keni bërë ndonjëherë seks pa e dëshiruar vërtet? Jeni dakord me të vetëm sepse partneri juaj insistoi? Nëse nuk e shijoni plotësisht marrëdhënien seksuale, ajo mund të zvogëlojë ndjeshëm epshin tuaj.

Dr. Emily Nagoski, një edukatore seksi, shpjegoi se dëshira seksuale është një sistem motivues. Pra, sa më mirë dhe më bukur të ndihemi, aq më shumë duam të bëjmë seks. Gjithashtu, nëse seksi është argëtues për ne, ne duam ta përsërisim atë përvojë sa më shumë që të jetë e mundur. Megjithatë, nëse e kemi zakon të bëjmë seks më pak se të këndshëm, libidoja jonë mund të ulet në mënyrë drastike apo edhe të zhduket.

Çështja është shumë e thjeshtë. Nëse ju pëlqen seksi dhe është një përvojë e këndshme, do të dëshironi ta keni përsëri. Megjithatë, nëse diçka nuk funksionon siç duhet, ka shumë mundësi që ta shmangni ose do të jetë një përvojë mediokër që nuk do t’ju kënaqë. Pra, duke qenë se dëshira seksuale funksionon në parimin e një sistemi motivues, ju duhet të doni, të shijoni dhe të keni lidhje pozitive me seksin në mënyrë që ta dëshironi atë.

Çfarë mund të bëni nëse tashmë po e bëni këtë gabim?
Sigurisht, ky gabim në uljen e dëshirës seksuale nuk është i pakthyeshëm. Para së gjithash, ju duhet ta pranoni këtë problem për veten tuaj. Shumë njerëz janë nën presion për të bërë seks. Mund të jetë sepse ata mendojnë se duhet ta dëshirojnë atë gjatë gjithë kohës ose të paktën aq shpesh sa dëshiron partneri i tyre. Megjithatë, secili prej nesh është i ndryshëm.

Mendoni se çfarë e bën këtë përvojë të pakëndshme për ju dhe punoni për të. Ndoshta biseda me partnerin do të jetë e mjaftueshme dhe ndoshta keni nevojë për këshilla profesionale. Është shumë e rëndësishme që partneri juaj të kuptojë se ju nuk jeni të kënaqur me disa gjëra, sepse kjo do të rezultojë në një jetë seksuale të pakënaqur. Pra, nëse ky gabim që zvogëlon libidon është i pranishëm në jetën tuaj, atëherë duhet të dilni nga rrethi vicioz.

LEXO EDHE:

Back to top button