Domate të bluara në shtëpi: Të përgatitura në këtë mënyrë, mund të ruhen deri në dy vjet pa u prishur
Domate të bluara në shtëpi: Të përgatitura në këtë mënyrë, mund të ruhen deri në dy vjet pa u prishur
Pavarësisht a e doni apo jo, domatja është e shëndetshme dhe do të duhej ta hanit sa më shpesh.
Domatet përmbajnë një thesar të vërtetë të vitaminave A dhe C, vitaminat B3 dhe B6; gjithashtu janë të pasura me magnez që lëviz muskujt tanë, klor dhe squfur që ndihmojnë mëlçinë dhe veshkat të punojnë më mirë, gjë që është thelbësore në procesin e detoksifikimit të trupit, transmeton Telegrafi.
– 10 kg domate,
– 5 lugë supe plot kripë,
– një qeskë pluhur rrushi për turshi,
– 2 tufa fletë majdanozi.
Përgatitja:
Lani domatet, pastroni pjesët rreth kërcejve, pastaj pritni trashë dhe bluani në makinën e mishit.
Domatet e bluara hidhni në një tenxhere të madhe, shtojani kripën pluhurin e rrushit dhe fletët e majdanozit, të cilat më parë i keni grirë.
Edhe njëherë përzieni domatet, pastaj hidhni në kavanoza apo në shishe qelqi me grykë të gjerë, mbyllni hermetikisht dhe ruani në një vend të ftohtë.