Dubai ka kopshtin më të madh në botë, me shifër marramendëse të luleve, të mbjellura

Kopshti magjik në Dubai, d.m.th. Dubai Miracle Garden, është kopshti më i madh me lule natyrale në botë.

Ajo ka qenë e hapur për vizitorët që nga viti 2013 dhe në të janë mbjellë më shumë se 150 milionë lule në 72 mijë metra katrorë. Lulet mirëmbahen duke përdorur ujërat e zeza të pastruara. Më shumë se 700 mijë litra ujë konsumohen çdo ditë.

Në vitin 2016, ky kopsht u përfshi në Librin e Rekordeve Guinness për skulpturën më të madhe të bërë me lule. Është një skulpturë në formën e Airbus A380 të linjës ajrore Emirates.

Dubai Miracle Garden është bërë prej kohësh një destinacion i preferuar për shumë adhurues të natyrës dhe shëtitjeve. Shumë çifte të dashuruar vijnë dhe duan të martohen këtu për shkak të mjedisit të papërshkrueshëm të bukur.

Mesatarisht, 1.5 milion njerëz e vizitojnë këtë vend. Çmimi i biletës për të rritur është 13 euro, ndërsa për fëmijë është 9 euro.

LEXO EDHE:

Back to top button