Dy të vdekur pas përplasjes së aeroplanëve të vegjël në Kaliforni

Dy të vdekur pas përplasjes së aeroplanëve të vegjël në Kaliforni

Të paktën dy persona humbën jetën kur dy aeroplanë u përplasën teksa po përpiqeshin të uleshin në një aeroport në Kaliforninë Veriore të enjten pasdite, thanë zyrtarët.

Aeroplanët, një Cessna 340 me dy motorë dhe një Cessna 152 me një motor, u përplasën me njëri-tjetrin pak para orës 15:00 mbi aeroportin komunal Watsonville, sipas zyrtarëve të qytetit.

Dy aeroplanët transportonin gjithsej tre persona, por është e paqartë nëse kishte ndonjë të mbijetuar.

Dy persona ishin në bordin e Cessna 340, i cili u kthye në krahun e Cessna 152, duke e bërë aeroplanin më të vogël të përplasej në skajin e fushës ajrore, sipas Agjencisë Federale të Aviacionit dhe një dëshmitari.

Aeroporti në pronësi të qytetit, i cili ka katër pista dhe është shtëpia e më shumë se 300 fluturakeve, trajton më shumë se 55 mijë operacione në vit – kryesisht biznese rekreative ose bujqësore. Ai gjithashtu nuk ka një kullë kontrolli për të drejtuar pilotët që vijnë e shkojnë.

Ndryshe, FAA dhe Bordi Kombëtar i Sigurisë së Transportit po hetojnë përplasjen. 

LEXO EDHE:

Back to top button