Faljet e Ivanovit, pse Strasburgut i duheshin 5 vjet për të sjell vendim?

Faljet e Ivanovit, pse Strasburgut i duheshin 5 vjet për të sjell vendim?

Ish gjykatësja në Gjykatën për të Drejtat e Njeriut në Strasburg, Mirjana Llazarova-Trajkovska, e ftuar në “360 Gradë” në Alsat sqaroi se pse vendimi për lëndët për faljet e ish presidentit Gjorge Ivanov, që u dërguan për shqyrtim në vitin 2017, u publikua gjatë ditës së djeshme.

“Kjo lëndë, edhe kur ka arritur, për shkak të kompleksivitetit dhe rëndësisë, ka ngritur senzibilitetin lidhur me qasjen, dhe Gjykata e ka vendosur tek lëndët të cilat përpunohen në Këshill nga 7 gjykatës. Për këtë është dashur një periudhë me e gjatë kohore që të merret një shqyrtim”, tha Llazarova-Trajkovska. /Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button