Gjenden fuçitë e humbura me uranium në Libi, sipas forcave lindore

Gjenden fuçitë e humbura me uranium në Libi, sipas forcave lindore

Forcat e armatosura në Libinë lindore thonë se kanë gjetur rreth dy ton e gjysmë mineral uraniumi që u raportuan të zhdukur nga Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë Atomike.

Objektet që përmbanin mineralin u gjetën pranë kufirit me Çadin, tha kreu i njësisë së mediave të forcave.

IAEA nuk e ka verifikuar pretendimin.

Agjencia dha alarmin pas një vizite nga inspektorët e saj në fillim të kësaj jave në vendin i cili nuk ishte në territorin e kontrolluar nga qeveria.

Që kur ish-udhëheqësi i Libisë, kolonel Muammar Gaddafi u rrëzua në vitin 2011, vendi është ndarë në fraksione konkurruese politike dhe ushtarake.

Libia tani është e ndarë midis një qeverie të përkohshme, të njohur ndërkombëtarisht në kryeqytetin, Tripoli, dhe një tjetër në lindje, të udhëhequr nga gjenerali Khalifa Haftar.

Asnjëra nuk është në kontroll të jugut, prej nga është marrë uraniumi.

LEXO EDHE:

Back to top button