Gjykata Supreme, diskutim mbi mënyrën e shkarkimit të krerëve të saj

Gjykata Supreme, diskutim mbi mënyrën e shkarkimit të krerëve të saj

Kryetarja e Gjykatës Supreme do të hap diskutim të përgjithshëm mbi zbatimin e Nenit 72 nga Ligji mbi Këshillit Gjyqësor që i referohet ankesës së gjykatësve të shkarkuar në cilësinë e kryetarit të Gjykatës Supreme.
Dispozitat aktuale mundësojnë fazë ankimimi edhe pas vendimit të Supremes. Me ndryshimet e parapara, pretendohet që fjala e Gjykatës Supreme të jetë fjala e fundit dhe procedura të mbyllet me vendimin e Këshillit për ankesa në kuadër të Gjykatës Supreme.
Sipas kryetares së Supremes, Besa Ademi kjo bëhet me qëllim zbatimin e Kushtetutës dhe standardeve të Gjykatës Evropiane për të drejtat e njeriut./Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button