Gjykata urdhëroi Musk të dëshmojë përsëri për marrjen e Twitter

Një gjykatë federale amerikane ka urdhëruar Elon Musk të dëshmojë sërish përpara Komisionit të Letrave me Vlerë dhe Shkëmbimeve të SHBA-së (SEC) në lidhje me marrjen e tij të Twitter për 44 miliardë dollarë.

SEC paditi Musk në tetor për të detyruar CEO të prodhuesit të makinave elektrike Tesla dhe kompanisë raketore SpaceX të dëshmojnë pasi ai refuzoi të intervistohej në shtator për qëllime të hetimit. Miliarderi më pas tha se SEC po përpiqej ta “ngacmonte” atë me fletëthirrje të shumta.

Hetimi kërkon të përcaktojë nëse Musk ka shkelur ligjet federale të letrave me vlerë kur bleu aksione në Twitter, të cilin më vonë e quajti X, në 2022. Ai po shqyrton gjithashtu deklaratat dhe dosjet që ai bëri me SEC në lidhje me marrëveshjen, raportoi më parë agjencia.

Gjykatësja federale Laurel Beeler vendosi në favor të SEC në shkurt, duke shkruar se ndërsa Musk dhe ekipi i tij ligjor argumentuan se thirrja e KSHZ-së për këtë çështje përbënte ngacmim të miliarderit, rregullatori financiar federal tha se ishte “brenda autoritetit të tij” dhe thirrjes së tyre. ishte “krijuar dhe kërkuar informacion përkatës” për hetimin e tyre. Musk kërkoi rishikimin e këtij vendimi.

Gjyqtarja e qarkut Jacqueline Scott Corley. të martën, ajo tha: Siç shpjegoi gjyqtari Biller, hetimet që Musk pretendon se përbëjnë ngacmim janë “hetime legjitime të qeverisë”.

LEXO EDHE:

Back to top button