Hashim Thaçi hedh poshtë të gjitha akuzat me të cilat ngarkohet nga Gjykata Speciale.

Ish-drejtori politik i Shtabit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Hashim Thaçi hedh poshtë të gjitha akuzat me të cilat ngarkohet nga Gjykata Speciale. Ndryshe nga kjo Gjykatë Thaçi akuzohet për “krime kundër njerëzimit’.

- Advertisment -

Mbrojtja e Thaçit-Speciales: Procesi është realizuar pa njoftuar mbrojtjen në kohën e duhur

Në seancën e parë që po mbahet në Dhomat e Specializuara në Hagë, ndaj drejtorit politik të Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Hashim Thaçit, mbrojtja e tij, tha se Thaçi ka bashkëpunuar me drejtësinë gjatë këtyre viteve, e edhe në periudhën e themelimit të Gjykatës Speciale.

“Me keqardhje them që ky proces është realizuar pa njoftuar mbrojtjen në kohën e duhur. Do të bashkëpunoj me gjykatën, ashtu siç ka bërë edhe zotëri Thaçi gjatë këtyre viteve dhe gjatë periudhës së themelimit të kësaj gjykate. Gjykata po i heton këto çështje që 5 vjet e më shumë, kurse ju e keni aktakuzën para 6 muajsh. Ne për herë të parë mësuam për realizmin e këtyre të mërkurën mbrëma apo të enjten, nuk ishte e mundur të krijohet një ekip mbrojtës, nuk ishte e mundur të sjellim njerëz që dëshironin të ishin të pranishëm në sallë dhe nga ana jonë është e pakuptimtë pse kjo është bërë në këtë mënyrë”, tha David Hooper – avokat.


Hashim Thaçi paraqitet në sallën e gjyqit në Hagë

Ish-drejtori politik i Shtabit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Hashim Thaçi është paraqitur në sallën e gjyqit në Dhomat e Specializuara në Hagë. Kjo është paraqitja e parë, që prej konfirmimit të aktakuzës ndaj tij, e bërë publike javën e parë të nëntorit 2020.

Hashim Thaçi, që ishte një prej figurave kryesore të UÇK-së, udhëtoi për në Hagë më 5 nëntor 2020, kur edhe u publikua aktakuza ndaj tij, për krime të pretenduara të luftës.

Një ditë pasi udhëtoi për në Hagë, hetuesit e Speciales në bashkëpunim me zyrtarë të EULEX-it bastisën shtëpinë e tij në Prishtinë.

Thaçi, deri një javë më parë mbante postin e presidentit të Kosovës nga i cili dha dorëheqje pas konfirmimit të aktakuzës ndaj tij.

Thaçi paraqitet për herë të parë para Dhomave të Specializuara për t’u ballafaquar me akuzat e prokurorisë për krime të pretenduara të luftës.

LEXO EDHE:

Back to top button