Kalendari historik i datës 18 shtator

Kalendari historik i datës 18 shtator

Në këtë ditë:

Në vitin 1811 – Forca e Kompanisë Britanike të Indisë Lindore e udhëhequr nga Baron Minto pushton Javan, pjesë e Indeve Lindore Hollandeze, Stamford Raffles emërohet toger guvernator.

Në vitin 1812 – Zjarri i madh i Moskës, pas 5 ditësh, 75% e qytetit u shkatërruan dhe 12,000 të vrarë.

Në vitin 1873 – Agjenti i obligacioneve qeveritare Jay Cooke & Co shembet, duke shkaktuar panik në Wall St, fillimi i panikut të 1873 dhe depresioni i gjatë.

Në vitin 1914 – Ligji irlandez i Rregullit të Shtëpisë merr miratimin mbretëror.

Në vitin 1931 – Për të krijuar një pretekst për pushtimin e Mançurisë, Kinë, një shpërthim hekurudhor falsifikohet nga japonezët.

Në vitin 1947 – Agjencia Qendrore e Inteligjencës hyn zyrtarisht në ekzistencë pasi u krijua nga Presidenti Truman në korrik.

Në vitin 1976 – Funerali i Mao Ce Dunit bëhet në Pekin.

Në vitin 2014 – Votuesit skocezë kundërshtuan një referendum që do ta bënte Skocinë një vend të pavarur.

LEXO EDHE:

Back to top button