Kalendari historik i datës 7 nëntor

Kalendari historik i datës 7 nëntor

Në këtë ditë:

Në vitin 1492, Meteori Ensisheim godet një fushë me grurë afër fshatit Ensisheim në Alsace, Francë. Meteori më i vjetër me një datë të njohur të impaktit.

Në vitin 1872, Anija e ngarkesave Mary Celeste lundron nga Staten Island për në Genova; e gjetur në mënyrë misterioze e braktisur katër javë më vonë.

Në vitin 1917 [OS 25 tetor], Revolucioni i Tetorit në Rusi; Lenini dhe bolshevikët marrin pushtetin, kapin Pallatin e Dimrit dhe rrëzojnë Qeverinë e Përkohshme.

Në vitin 1931, Republika Popullore Kineze e shpallur nga Mao Ce Duni

Në vitin 2000, Zgjedhjet e diskutueshme presidenciale në SHBA midis George W. Bush dhe Al Gore, rezultati në favor të Bushit, zgjidhet përfundimisht nga Gjykata e Lartë.

Në vitin 2020, Ish-zëvendëspresidenti Joe Biden shpallet fitues në garën presidenciale të SHBA-së, katër ditë pas zgjedhjeve në SHBA, duke mundur presidentin në detyrë Donald Trump.

LEXO EDHE:

Back to top button