Kalendari historik i datës 9 dhjetor

Kalendari historik i datës 9 dhjetor

Në këtë ditë:

Në vitin 536 Gjenerali bizantin Belisarius hyn në Romë ndërsa garnizoni Ostrogotik largohet paqësisht nga qyteti, duke ia kthyer kryeqytetin e vjetër perandorisë së tij.

Në vitin 1212 Frederiku II (më vonë edhe Perandori i Shenjtë Romak) u kurorëzua Mbret i Gjermanisë në Mainz
1968 Në “The Mother of All Demos” Douglas Engelbart demonstron sistemin kompjuterik NLS (ON-Line System) për një audiencë të drejtpërdrejtë në San Francisko. Shfaq për herë të parë, miun, përpunimin e tekstit, dritaret, lidhjet e hipertekstit, videokonferencat, bashkëpunimi në kohë reale dhe koncepte të tjera moderne kompjuterike.

Në vitin 1990 Lech Wałęsa fiton zgjedhjet e para të drejtpërdrejta presidenciale në Poloni.

LEXO EDHE:

Back to top button