Kaliforni, pica më e madhe në botë

Kaliforni, pica më e madhe në botë

Në Kaliforni të SHBA-së është shënuar rekordi botëror Guiness për pizzën më të madhe të gatuar ndonjëherë në botë. Pizza gjigante ka dimension prej rreth 1,300 metër katror ndërsa në përbërjen e saj ka rreth 3000 kilogram sos të marinuar, rreth 4000 kilogram djath kashkavall dhe mbi 630,000 speca të kuq të grigë dhe të plotë. Pizza u gatua dhe u poq tërësisht nga një ekip I madh I njerëzve të cilët punojnë në ristorante. Pasi u vlerësua si pizza më e madhe në botë, ajo u nda për bamirësi nëpër disa vende të Los Angelos-it.

Rekordi paraprak botëror për pizzën më të madhe në botë ishte shënuar në vitin 2012 në ROmë të Italisë, I cili ishte rreth 1,261 metër katror.

LEXO EDHE:

Back to top button