Kaliforni, regjistrohet temperatura 54.4 gradë Celsius – ALSAT-M


Një temperaturë prej 54.4 gradësh Celsius është regjistruar në Death Valley, në Kaliforni, në atë që shumë vëzhgues të motit besojnë se mund të jetë temperatura më e lartë e regjistruar në planet, që prej 1913-ës.

Shërbimi kombëtar i motit, në Furnace Creek afër kufirit me Nevadën, shënoi temperaturën ekstreme në orën 3.41 minuta të së dielës pasdite. Kjo temperaturë e lartë konsiderohet ende paraprake dhe nuk është ende zyrtare-thuhej në një deklaratë.

Nëse do të verifikohet, kjo do të jetë temperatura më e lartë zyrtarisht që nga korriku i 1913 po në “Luginën e Vdekjes”. Në rast se ndodh e gjitha kjo, temperatura në fjalë do të thyejë rekordin e mëparshëm për gushtin në Shtetet e Bashkuara. Rekordi i të gjitha kohërave i Luginës së Vdekjes sipas Organizatës Botërore Meteorologjike, është 56.7 gradë Celsius dhe është regjistruar më 10 korrik 1913, transmeton tch.

Ajo temperaturë mbetet akoma më e nxehta e regjistruar ndonjëherë në sipërfaqen e planetit. Rekordi i 1913-së është përcaktuar si më i nxehti në planet, pasi Organizata Botërore Meteorologjike hodhi poshtë një temperaturë prej 58 gradësh që supozohet se ishte regjistruar në Libi në 1922-shin. Një komision doli në përfundimin se regjistrimi në Libi ishte jo i saktë për shkak të llojit të termometrit që ishte përdorur dhe mos përputhjes me temperaturat e tjera në rajon.s/ “Lugina e vdekjes” regjistron rekordin 54.4 gradë

LEXO EDHE:

Back to top button