Kanali Suez u bllokua përsëri: U rrëzua një anije mallrash

Kanali Suez u bllokua përsëri: U rrëzua një anije mallrash

Një anije me kontejnerë u rrëzua në kanalin e Suezit. Shërbimet mbërritën për të ndihmuar, duke u përpjekur të kthenin anijen dhe një kolonë po formohej tashmë pas saj.

Anija u rrëzua në kanalin e Suezit, duke lënë pas të paktën katër anije, sipas agjentit të transportit Leth Agencies. Rimorkiatorë po përpiqen të rikthejnë anijen, të quajtur Xin Hai Tong 23, tha kompania.

Dy vjet më parë, Kanali i Suezit, një nga rrugët ujore më të ngarkuara në botë, ishte i pakalueshëm për gati një javë pasi një anije e madhe kontejnerësh u bllokua dhe bllokoi rrugën.

Ever Given, një nga anijet më të mëdha të kontejnerëve në botë, bllokoi kanalin për gjashtë ditë. Anija, e operuar nga firma tajvaneze Evergreen Marine, shkaktoi një numër të madh të qindra anijeve që përpiqeshin të përdornin rrugën ujore.

Xin Hai Tong 23 është ende dyfishi i madhësisë së anijes dhe bllokon vetëm një pjesë të kanalit, ndërsa trafiku në anën tjetër vazhdon pa pengesa.

LEXO EDHE:

Back to top button