Këto tre këshilla martese mos i dëgjoni asnjëherë!

Njerëzit që janë të martuar ndoshta janë të vetëdijshëm se sa punë dhe përpjekje duhet për t’u martuar. Që në momentin që i thoni “po-në” fatale partnerit tuaj, nuk e keni garantuar lumturinë për të gjithë jetën.

Martesa kërkon shumë sakrifica, kompromise dhe përkushtim për ta bërë atë të funksionojë dhe ndonjëherë përpjekjet që bëjmë nuk funksionojnë. Epo, në shumicën e rasteve ndodh në ato momente që marrim këshilla dhe sugjerime se si t’i përmirësojmë gjërat. Ndërsa shumica e këshillave janë me qëllime të mira, disa janë më mirë të injorohen.

Cilat tre këshilla për një martesë “të lumtur” nuk duhet të dëgjoni?

Është në rregull nëse nuk ka seks

Dy javë ose dy muaj pa seks nuk do të thotë domosdoshmërisht se ka probleme në martesën tuaj. Por seksi është një pjesë e rëndësishme e jetës bashkëshortore dhe nëse mungon për një kohë të gjatë, nuk është e drejtë dhe ndoshta do të thotë se ka ende ndonjë problem.

Nëse jeta juaj seksuale pothuajse nuk ekziston, është koha të bisedoni me burrin tuaj për të zbuluar së bashku se çfarë po ndodh saktësisht dhe si ta zgjidhni problemin. Përndryshe, gjërat mund të bëhen më serioze dhe pasoja mund të jetë distancimi emocional.

Bëjeni çdo moment të përbashkët të veçantë

Me fjalë të tjera, sa herë që jeni bashkë bëni diçka të veçantë – planifikoni një fundjavë në natyrë, një darkë romantike, etj. Pyetja është, a dëshironi vërtet të jeni vazhdimisht nën presion për të bërë diçka magjike për t’u kujtuar sa herë që jeni bashkë?

Epo, as aktivitetet e zakonshme nuk janë të këqija. Pastroni shtëpinë së bashku ose bëni një shëtitje familjare.

Kur të keni fëmijë, gjërat do të qetësohen

Njerëzit shpesh japin këtë këshillë kur gjërat shkojnë keq në martesën e dikujt. Kjo është një nga këshillat që nuk duhet ta dëgjoni kurrë. Nëse ju dhe bashkëshorti juaj po kaloni një periudhë të keqe, po grindeni vazhdimisht, jeni një ditë larg njëri-tjetrit, fëmija mund t’ju zgjidhë problemet, por vetëm për një periudhë të shkurtër. Kur eksitimi fillestar të shuhet, do të rishfaqen të gjitha problemet që keni pasur para lindjes së foshnjës, si dhe disa të reja. Prindërimi në vetvete është stresues dhe ndonjëherë mjafton vetëm që marrëdhënia të prishet.

Pra, zgjidhja nuk është të hidheni në “të bërë fëmijë”, por të rregulloni marrëdhënien me njëri-tjetrin.

LEXO EDHE:

Back to top button