Koronavirusi po përhapet nga personat mes moshës 20-40 vjeçe – ALSAT-M


Koronavirusin gjithnjë e më shumë e përhapin personat të moshës prej 20, 30 dhe 40 vjeç, ndërsa shumica e tyre nuk janë të vetëdijshëm se janë të infektuar, deklaroi drejtori i përgjithshëm i Organizatës Botërore të Shëndetësisë për Paqësorin Perëndimor, Takesi Kasai.

Kasai tha se prania e virusit te kjo popullatë, në mungesë të simptomave të sëmundjes, e rrit rrezikun nga infektimet e pjesëtarëve të grupeve me rrezik të lartë, transmetojnë mediat britanike.

Këto grupe përfshijnë persona më të moshuar, të sëmurët kronikë të cilëve u duhet trajtim afatgjatë dhe njerëzit të cilët jetojnë në zona të dendura me kushte të këqija për jetë.

LEXO EDHE:

Back to top button