Kur të përdorni miell të butë dhe kur të përdorni miell të fortë?

Megjithëse ndryshimi midis miellit të butë dhe të fortë është me të vërtetë minimal, ju duhet të përdorni një lloj të caktuar që receta të jetë plotësisht e suksesshme.

Kështu, mielli i butë përdoret për brumin e shtrirë si ai i byrekut, ëmbëlsirave dhe strudeleve, ashtu si në përgatitjen e bukës dhe brumërave, si dhe në plehrat. Mielli i fortë është ideal për, për shembull, njoki, ëmbëlsira, skuqje…

 • ëmbëlsira nga brumi në rritje
 • njoki
 • për mbushje
 • petulla
 • ëmbëlsira krokante
 • për trashjen e enëve
 • donuts princeshe
 • eklare

Miell i butë:

 • bukë
 • pasta
 • donuts
 • kifle
 • makarona

Ajo që me siguri nuk do të gaboni është masa gjysmë e gjysmë, pra vendosni miell gjysmë të butë dhe gjysmë të fortë. Kështu çdo recetë ka sukses.

LEXO EDHE:

Back to top button