Labirinti më i madh i misrit në botë kushtuar James Bond: U mboll me ndihmën e traktorëve të drejtuar nga GPS

Labirinti më i madh i misrit në botë është bërë në  fermën Richardson Adventure  pranë qytetit amerikan të Çikagos, Illinois, raporton Secret Chicago. Këtë vit ferma feston 60 vjetorin e filmit të parë të James Bond.

Janë bërë katër pjesë, secila me hyrjen dhe daljen e vet dhe të lidhur me njëra-tjetrën. Motivi për formimin e modelit të labirintit janë fytyrat e aktorëve që portretizuan këtë personazh ikonik, Aston Martin DB5 i pashmangshëm dhe Casino de Monte Carlo. Mostra përmban Timothy Dalton, Roger Moore, Sean Connery, Pierce Brosnan, Daniel Craig.

Në një sipërfaqe prej 28 hektarësh ekzemplarë varietalë, ka shtigje të gjata 16,1 km. Për prodhim u përdorën traktorë të udhëhequr nga GPS.

Dhe mbjellja ishte programuar paraprakisht për të lënë zona të pambjellura që formojnë imazhin.

“Megjithëse është labirinti më i madh në botë, ata që hyjnë mund të zgjedhin një shteg dhjetë minutash që kthehet vetëm majtas, ose ta bëjnë të gjithën për rreth një orë e gjysmë. Ka harta të pikave të kontrollit, ka tre ura të ngritura që lidhin katër seksionet. Nuk mund të humbisni”, tha Wendy Richardson.

Një shëtitje përgjatë shtigjeve mund të zgjasë nga 10 minuta deri në dy orë. Urat i ndihmojnë vizitorët me orientimin e tyre dhe e bëjnë më të lehtë gjetjen e rrugës për të hyrë dhe dalë. Çdo seksion ka disa pika kontrolli. E gjithë eksperienca plotësohet me pista speciale që ndryshojnë në gjatësi dhe vështirësi, dhe përfshijnë eksplorimin, pyetjet e kuizit dhe gjetjen e të gjitha pikave të kontrollit, 24 prej tyre gjithsej.

Ferma ofron një program turistik kompleks dhe gjatë gjithë vitit. Oferta përfshin një park aventure, stalla me qira, një kullë vëzhgimi, rrëshqitje të larta, një linjë zip dhe shtigje biçikletash. Është e mundur të ushqehen dhe të përkëdhelen kafshët. Në ditën e hapjes, është ekspozuar Aston Martin i përdorur në filmin e James Bond.

LEXO EDHE:

Back to top button