Maas për vizitë ndërmjetësimi në Greqi dhe Turqi


Ministri i Jashtëm gjerman, Heiko Maas do të vizitojë Athinën dhe Ankaranë në përpjekje për të ndërmjetësuar një mosmarrëveshje midis Greqisë dhe Turqisë për të drejtën e kërkimit të naftës dhe gazit natyror në Mesdhe, njoftoi sot Ministria e Jashtme.

“Gjermania po e merr shumë seriozisht qëllimin dhe po përpiqet të fillojë një dialog të drejtpërdrejtë midis dy palëve”, tha një zëdhënës i Ministrisë.

Aleatët e NATO-s, Greqia dhe Turqia janë në mosmarrëveshje në lidhje me kufijtë e diskutueshëm detarë, në një zonë që besohet të jetë e pasur me burime hidrokarbure.

Greqia dhe BE-ja thonë se shpimet e Turqisë në rajon janë të paligjshme.

Turqia kundërshton, duke thënë se zona e shpimit është brenda zonës së saj ekskluzive ekonomike.

LEXO EDHE:

Back to top button