Me medaljen e artë fiton shtëpi dhe 660 mijë dollarë

Hidilin Diaz, është fitues e re e medaljes së artë në peshëngritje. Diaz siguroi medaljen e para të artë për Filipinet në Lojrat Olimpike , pasi që regjistroi 127 kg në peshëngritje, me vendosi reord të ri olimpik. Me rezultat të përgjithshëm prej 224 kg, kaloi përfaqësuesen e Kinës, Lijao, duke u shpallur kampione e re olimpike në peshëngritje.

- Advertisements -

Sportisja nga Filipinet, polot shtatë muajë kaloi në Malajzi për shkak të restrikcioneve të “Covid 19” dhe atje kreu stërvitjet kryesore, që të vij e përgatitur në Tokio. Gjithë mundi u shpagua me arkëtimin e medaljes së artë. Filipini, për suksesin senzacional do të fitojë shtëpi të re dhe shpërblim në të holla, në vlerë prej 660 mijë dollarë.

LEXO EDHE:

Back to top button