Meloni: Qeveria nuk ndryshon kursin për emigrantët

Meloni: Qeveria nuk ndryshon kursin për emigrantët

Kryeministrja e Italisë Giorgia Meloni tha të hënën se qeveria e saj nuk ka ndërmend të zbusë qëndrimin e saj të ashpër ndaj emigrantëve.

“Është folur për një ndryshim kursi nga qeveria (për migrantët)”, tha Meloni në një video të postuar në Facebook.

“Absolutisht jo. Qeveria nuk ka ndërmend të ndryshojë qëndrimin e saj. “Pozicioni ynë mbetet absolutisht i njëjtë: në Itali nuk hyn ilegalisht, hyn vetëm legalisht. “Ne duam të luftojmë trafikimin e qenieve njerëzore, hyrjet e paligjshme dhe vdekjet në det. Ne nuk duam në asnjë mënyrë t’i lehtësojmë gjërat për trafikantët e qenieve njerëzore”.

Ekzekutivi i Melonit, i cili u betua në tetor, ka kërkuar të dekurajojë anijet e kërkim-shpëtimit të drejtuara nga OJQ-të që të ankorohen në Itali.

Në disa raste, fillimisht u mohoi këtyre anijeve lejen për të hyrë në ujërat italiane, gjë që çoi në tension me Francën pasi anija Ocean Viking përfundoi duke u ankoruar në Toulon. Në disa raste më të fundit, anijeve të OJQ-ve SAR u janë caktuar portet e sigurisë në Itali që janë distanca për pozicionet e anijeve. /ANSA

LEXO EDHE:

Back to top button