ВЕСТИМЕТРОПОЛ

Ако не сте задоволни со животот – променете го!

Многу често ние луѓето сме заглавени во рутината на животот од која ни се чини невозможно да се излезе. Прифаќаме и се согласуваме на работи кои мислиме дека се правилни и се чувствуваме безбедни. Се плашиме од промената бидејќи ни е страв да направиме чекор кон непознатото.

Затоа, остануваме таму каде што сме. Толку многу се плашиме од идејата да оставиме сè зад себе и да почнеме одново, што сме подготвени да ја жртвуваме среќата за сметка на познато и безбедно чувство. Стоиме во место кога треба да се движиме.

Ако не сте среќни каде се наоѓате во животот – движете се! Не сте дрво со корен.

Ако не сте задоволни до работата – дајте отказ. Ако ве исцрпува ментално, физички и емоционално или пак ако имате чувство дека нема каде да напредувате – дајте отказ и побарајте работа која што ќе ве направи среќни. Никогаш не сте премногу стари за тоа. Вашата среќа е поважна од мислата дека мора да останете тука само заради тоа што мора да се платат сметките. Новата работа исто така ќе ги плаќа сметките, со таа разлика што ќе бидете среќни.

Ако не сте среќни во присуство на пријателите – заминете си! Ако имате чувство дека ве исцрпуваат, ве полнат со лоша енергија, заминете. Вие имате одговорност да се штитите себеси од токсични луѓе. Движете се напред и барајте луѓе кои што ве прават среќни.

Ако не сте среќни со врската – раскинете! Вашиот партнер не е последниот човек на земјата со кој можете да бидете. Врската е многу повеќе од гушкање, бакнување, секс, вечера и кино. Вистинска и здрава врска ве менува од корен, ве прави да посакате да бидете подобра верзија од себе.

Ако не сте среќни со местото на живеење – преселете се! Да, познатото и удобното се убави, но не се добри за вас. Ако ви е страв да се преселите во друг град, макар и во друг стан -не заборавајте дека најдобрите работи се случуваат надвор од комфорната зона.

А сега, време е за првиот чекор.

Извор: thepowerofsilence.co

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button