МАКЕДОНИЈА

Левица се повлече од барањето за гласање недоверба на владата

Партијата „Левица“ поднесува и повлекува потписи од иницијативата за изгласување недоверба на Владата. Нивната акција следува по отпорот на Скендер Реџепи. Иницијативата поднесена во понеделник ќе биде процесуирана како завршена и во четврток ќе се најде на дневен ред за гласање.

Заедно со пратениците на Левица се повлекоа и дел од пратениците на ВМРО-ДПМНЕ. И ВМРО-ДПМНЕ смета дека за недоверба на Владата на Заев ќе гласаат повеќе од 61 пратеник.

Со повлекувањето на Апасиев паѓа најавата за нова иницијатива која може да го продолжи барањето за недоверба на Владата. Барањето за повлекување е архивирано, а се дознава дека на списокот нема пратеници Албанци кои се повлекле.

Адриан Керими

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button