ЗДРАВСТВОМАКЕДОНИЈА

Четири лица кои летувале во Грција позитивни на корона, 20-мина во изолација

Доктор Марија Гочевска од Центарот за јавно здравје Скопје изјави дека 4 лица се позитивни, а 20 се во изолација од патниците кои пред неколку дена се вратија со автобус во земјата по летувањето во Грција.

Advertisements

„Изолацијата е направена според протоколот во зависност од контактите кои ги имале. Тоа се млади луѓе кои биле на летување во Грција“, рече таа.

Според неа, освен возачот на автобусот и двајцата водичи ниту еден од патниците кои се во изолација не бил вакциниран.

„Лицата кои се вакцинирани со две дози и поминале 14 дена од последната доза на вакцината не подлежат на изолација, но тоа не значи дека тие не треба да посветат внимание на евентуална појава на симптоми“, рече доктор Гочевска.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button