ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Денеска се одбележува Светскиот ден на здравјето

Денеска се одбележува Светскиот ден на здравјето. За време на актуелната пандемија, според светските здравствени власти, биле забележани разлики меѓу развиените и неразвиените држави кога станува збор за обезбедувањето на здравствена заштита за граѓаните. Нашите здравствени власти информираа дека од почетокот на пандемијата, бројот на заболени и на жртви на срцеви заболувања е намален, иако таа болест беше водечка во светот, слично како и болестите кои се резултат на пушењето.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button