ЗАБАВАМЕТРОПОЛ

Доаѓа ретрограден Меркур: Носи хаос, а три хороскопски знаци имаат среќа

Кога ќе се појави ретрограден Меркур, повеќето луѓе „губат глава“. Забораваат каде ги оставиле клучевите, технологијата не им оди од рака, а ни документацијата.

Оваа година Меркур по трет пат ќе оди во ретроградна насока во 2023 година – од 23 август до 15 септември 2023 година.

Неговиот ретрограден тек ќе влијае на повеќето хороскопски знаци, а најголемо влијание ќе има на Близнаци и Девица во подзнак затоа што е нивниот владетел.

Сепак, третиот ретрограден Меркур во 2023 година ќе има многу поволно влијание врз следните три астролошки знаци.

БИК

Вашата желба за напредок дополнително ќе се зајакне за време на ретроградниот Меркур од 23 август до 15 септември 2023 година. Ако барате нова работа, само продолжете. Ќе бидете добро. Луѓето околу вас често ќе имаат склоност да заборават на договорите. Но, вие запишува(ј)те сè уредно, за да имате „црно на бело“. Во љубовта сфаќате каде сте згрешиле и како да го исправите тоа. Воодушевете го партнерот со кратко патување. Слободните Бикови ќе уживаат во слободата и вниманието од сите страни.

ЛАВ

Дури и ретроградниот Меркур не може да ја наруши вашата доминантна природа. Ќе почувствувате зголемена сила да го завршите она што сте го започнале. Комуникацијата со помалку енергични луѓе ќе ви биде лесна, бидејќи вие ќе ги иницирате. Можеби очекувате промена на работа, но не грижете се. Многу добро „пливате“ кога работите се менуваат. Во љубовта само внимавајте на кого му посветувате внимание, за подоцна да не се каете.

РИБИ
Во периодот на ретрограден Меркур од 23 август до 15 септември 2023 година, фокусирајте се повеќе на создавање, идеи, пишување, особено ако работите на ова поле. Оние кои се занимаваат со советување и консултации ќе доживеат напредок. Луѓето ќе го препознаат вашиот напор. Можни се и добронамерни и злонамерни критики. Не дозволувајте тие да влијаат лошо на вашата среќа. Држете се настрана од озборувања и чувајте го приватниот живот за себе.
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button