МАКЕДОНИЈА

ДУИ во 17 часот ќе дебатира дали да замине во опозиција

За попладнево во 17 часот ДУИ свика состанок на централното претседателство на кој ќе се разговара за последните политички случувања, состојбите со уставните измени и понудите на власта за ВМРО-ДПМНЕ, да биде вклучена во проширената Влада, но без ДУИ во неа. Но, средбата во Тетово не е познато дали ќе има епилог за ДУИ доброволно да заврши во опозиција или ќе ги јакне своите позиции за уставните измени пред формирањето на проширената Влада. Ќе се зборува и за судбината на договорот за прв премиер Албанец.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button