ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Градоначалникот на Бутел тврди – општинската зграда ќе стане поликлиника

Градоначалникот на Бутел, Дарко Костовски, конечно се појави во јавноста за да признае дека неговите ветувања сè уште висат, поради, како што вели – хаосот што го затекнал во општината. Костовски вети дека од првиот ден општинските канцеларии ќе ги претвори во амбуланта, но по повеќе од 2 месеци денеска изјави дека не се откажал од ветувањето, туку побара време додека не се стабилизирала состојбата во општината.

Покрај ветувањето за амбуланта, првиот човек на Бутел им даде и други слични ветувања на жителите на оваа општина. Костовски досега беше во голема мера затворен за медиумите, информирајќи за своите активности само преку објави на социјалните мрежи.

 

Мелихате Рустеми

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button