СВЕТ

Холанѓаните ги олеснуваат ограничувањата за патување во ЕУ

Холандија соопшти дека ќе ги ублажи ограничувањата за ковид-19 за да дозволи патување во сите земји на Европската унија. Во исто време, властите соопштија дека ќе ја продолжат забраната за повеќедневни фестивали, кои се сметаат за премногу ризични. Од денеска, холандските препораки за патувања повеќе нема да се засноваат само врз стапката на инфекции што ги правеа одморите во Шпанија и Португалија практично невозможни, се вели во соопштението на Министерството за здравство.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button