СВЕТ

Иранските демонстранти ја запалија родната куќа на ајатолахот Хомеини

Иранските демонстранти ја запалија родната куќа на ајатолахот Хомеини

На социјалните мрежи во Иран денеска се шират видео снимки на кои се гледа како гори родната куќа на основачот на Исламската Република, покојниот ајатолах Рухолах Хомеини. Ирански активисти тврдат дека куќата е запалена од демонстрантите, додека британските медиуми ја потврдуваат локацијата на двете видеа користејќи карактеристични агли и згради што одговараат на нивните фото датотеки.
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button