СПОРТФУДБАЛ

Ивановски, постави нов национален рекорд во Валенсија

Дарио Ивановски постави нов национален рекорд, на маратонот што се одржа во Валенсија.

Патеката од 42,2 километра тој ја истрча за време од 2 часа, 11 минути и 53 секунди што е за над шест минути подобро од претходниот рекорд кој исто така беше негов. Ивановски го постави на 15 мај 2022 година и изнесуваше 2 часа, 18 минути и 12 секунди.

Нашиот маратонец го освои 50. место на маратонот во Валенсија, а победник е етиопскиот натпреварувач Сисај Лема./Sport1.mk/

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button