МАКЕДОНИЈА

Изборот на Јовески за уставен судија повторно на дневен ред пред пратениците

Предлогот за избор на републичкиот обвинител Љубомир Јовески за уставен судија денеска повторно ќе се најде на дневен ред во собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата, откако на претходните продолженија пратениците од ВМРО-ДПМНЕ со филибастеринг се обидуваа да спречат тој да добие зелено светло од ова собраниско тело.

Според агендата во Собранието, оваа комисија за денеска има закажано две седници. Првата треба да започне во 11 часот, но на дневен ред за неа има само две точки – утврдување предлог-одлука за изменување на Одлуката за разрешување и именување на претседател и членови на Одборот за доделување на државната награда „22 Ноември“ и втора точка разно“.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button