ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Избрана новата Влада чиј претседател е Христијан Мицкоски

Избрана новата Влада чиј претседател е Христијан Мицкоски

Собранието вечерва со 77 гласа „за“ и 22 гласа „против“ ја избра новата Влада чиј претседател е Христијан Мицкоски. Владината коалиција ја сочинуваат ВМРО-ДПМНЕ, партиите од коалицијата Вреди и ЗНАМ. Против Владата гласаа пратениците од СДСМ и Левица, а Европскит фронт ја напушти седницата кратко пред нејзиното завршување.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button