ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

ИЗВЕСТУВАЊЕ од телевизија Алсат М

До:
Агенција за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, Скопје

Трговското радиодифузно друштво Алсат-М телевизија-Скопје
Ве известува дека со последните измени на Законот за
Аудиовизуелни медиумски услуги, член 141а,став 2 и 3, обврзани
сме јавно да ги повикаме кабловските оператори за склучување на
нови комерцијални договори.

Почитувајќи ги позитивните законски прописи, Ве информираме
дека од 1-ви Септември 2024 година операторите на јавни
комуникациски мрежи, односно кабловските оператори, да
плаќаат сума од 12.30 денари + ДДВ по претплатник за АЛСАТ-М телевизија.

Оваа сума ќе остане во сила до моментот на промена на истата.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button